Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Wouter Ploeg toont doorzettingsvermogen in East Belgian Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Voor de tweede keer in zijn rally carrière stond Wouter Ploeg (Ede) afgelopen weekeinde aan de start van de East Belgian Rally. In tegenstelling tot 2010 haalde de Edese rallyrijder genavigeerd door Harm van Koppen (Raamsdonksveer) dit keer de finish in Sankt Vith wel. Al kende het duo een enerverend momentje waardoor de klassering niet helemaal werd wat ervan verwacht werd.

Een week na de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally gingen Ploeg en Van Koppen de Belgische uitdaging aan. Daar waar geen Vlaams, geen Frans maar Duits gesproken wordt in België was het doel vooral om veel ervaring op te doen. “We wilden eerst de kat uit de boom kijken en daarna het tempo langzaam opvoeren om te zien waar we staan ten opzichte van de Belgen”, legde Van Koppen de strategie uit. En dat lukte aanvankelijk goed. Het duo in de, opnieuw door Reconsales Autosport onder leiding van Jan Nijhof, voortreffelijk geprepareerde BMW 1M Coupe wist een plaatsje in de top 20 bemachtigen tijdens de eerste boucle.

Na de service ging het tempo in de Beierse achterwielaandrijver iets omhoog, en meteen toonde de East Belgian Rally al haar verraderlijke facetten. “We zaten in een geweldige flow en ging het erg snel. Maar we gingen met een iets te hoge snelheid een linkerbocht in die toch iets meer kneep dan we ingeschat hadden tijdens de verkenningen. We konden de auto niet meer houden en gingen door de struiken een weiland in tegen een hek. Voordat we eruit waren kostte dat ruim vijf minuten, maar we konden gelukkig verder zonder noemenswaardige schade. Een goede klassering was echter weg”, legde Ploeg het incidentje op de vierde KP uit. Het gevolg was dat de mooie stek bij de beste twintig inderdaad in rook opgegaan was. Ploeg en Van Koppen moesten zich zelfs vanaf een 52ste plaats terug gaan knokken. Het duo toonde zich onverzettelijk en het lukte om negen klassementsproeven later, ver in de avond, toch op de 22ste plaats over het finishpodium te rijden in Sankt Vith.

“Tijdens de proeven die we in het donker moesten rijden wilden we al ervaring opdoen hier in de East Belgian Rally met het oog op volgend jaar. Dan kunnen we daar ons voordeel mee doen, want we komen zeker terug”, legde Ploeg uit na afloop. “Deze rally is een erg mooie, maar ook een rally die over zeer smalle wegen gaat, wat de moeilijkheidsgraad alleen maar hoger maakt. De notes komen door het heuvelachtige en snelle parcours erg snel en dat biedt geen ruimte voor een foutje. Daarom past een start in Sankt Vith in onze strategie om volgend jaar alleen maar uitdagende wedstrijden in België en Duitsland te rijden. Wij hebben genoten van een mooie, listige en snelle East Belgian Rally en gelet op de reacties van het publiek hebben zij genoten van onze mooie BMW 1M Coupe.”

(Foto: Jo Pijpops)

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws