Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

EBR: Foutje met grote gevolgen voor Chris Van Woensel

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Perfect... tot de laatste proef"

Exact een jaar geleden presenteerden Chris Van Woensel en Rik Snaet hun Subaru Impreza WRC S5 aan het Belgische publiek in de East Belgian Rally. Het resultaat mocht er zijn: meteen een podiumplaats in Sankt-Vith. Dit weekend was de Yokohama-bemanning opnieuw op weg naar de derde plaats in een veel sterker bezette editie van de zevende manche van het Belgisch kampioenschap, maar op de allerlaatste proef ging het podium verloren door een klein foutje.

Na de eerste lus van 5 proeven stonden Chris en Rik op de derde plaats algemeen. Een stunt gelet op het deelnemersveld van veel modernere topwagens. Enkel de ongenaakbare WK-topper Thierry Neuville en Cédric Cherain waren sneller.

"Dit is een parcours waarop je als piloot en copiloot het verschil kunt maken. Ik verwacht wel dat Kris Princen ons weer voorbij zal gaan, want hij reed lek op KP 4, maar voor de rest staan we op onze plaats. Een tandje bij steken zal niet meer lukken. We rijden al op de limiet," lachte Chris.

De ganse wedstrijd hield Chris stand op de derde plaats, omdat Princen definitief moest opgeven. Maar, bij het vallen van de avond kwam Hermen Kobus weer opzetten. Een remake van vorig jaar, toen de Nederlander Chris in de slotfase nog passeerde, dat wilde Chris vermijden...

"Kobus ging hard, maar hij kon ons nooit passeren. We gingen met 11" voorsprong van start op de laatste proef. Dat moest genoeg zijn. Maar, in de eerste remzone blokkeerden de wielen. De wagen trok dwars, ik moest de remmen even lossen en daardoor schoven we door de poort een weide in. Ik wist meteen dat de derde plaats verkeken was... tot ik in het bos zag dat een van de wagens voor ons in de fout was gegaan. Ik heb nog aangevallen, want het was inderdaad Kobus die van de baan was gegaan, maar hij pakte ons toch met 4" verschil. Echt, hier ben ik niet goed van... We hebben heel de dag een foutloze wedstrijd gereden, constant op het maximum van ons kunnen, en door een klein foutje grijpen we naast een mooie podiumplaats. Erg jammer, maar we hebben toch weer getoond dat we met onze Subaru mee kunnen draaien in de top van het BRC."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws