Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Top-5 voor Vincent Verschueren in Sankt-Vith

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Blij dat we aan de finish staan"

Onder een stralende herfstzon werd zaterdag de East Belgian Rally verreden. De fans waren massaal op post om Thierry Neuville aan te moedigen in zjin geboortestreek, maar in de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship werd vooral uitgekeken naar de prestaties van de wagens van de toekomst, de R5's.

De DS 3 van Vincent Verschueren en Véronique Hostens was in elk geval op de afspraak met een mooie vijfde plaats algemeen. Vooraf had Vincent Verschueren te kennen gegeven dat de East Belgian Rally niet meteen zijn lievelingswedstrijd is. Het parcours is het mooiste van België met vloeiende en technische proeven vol valstrikken. Een selectief parcours waarop elk jaar grote namen zich laten verrassen.

Deze keer waren Pieter Tsjoen (wiel afgebroken), Kris Princen (idem) en Anthony Martin (van de baan) de grootste slachtoffers. Vincent Verschueren sloot de eerste ronde van vijf proeven af op een 7de plaats. Het gevoel was niet optimaal: "Ik denk dat we de verkeerde afstellingen hebben gekozen. Ik heb een enorm gebrek aan tractie achteraan. De wagen is nerveus, ook in de remzones, maar vooral in de snelle bochten. Precies in die snelle bochten heb je het volste vertrouwen nodig om niet te lossen, maar voorlopig lukt dat nog niet."

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Vincent meer in het ritme. Na 13 uitdagende proeven behaalde de Citroën-formatie een veelbelovende vijfde plaats in deze East Belgian Rally. "Na de eerste ronde hebben we de afstellingen aangepast. We keerden terug naar de basisafstelling die we gebruikten in de Omloop van Vlaanderen en dat ging veel beter. We konden oprukken, maar uiteindelijk werd het nog spannend. Op een bepaald moment reed ik maximaal, maar volgden de tijden niet. Het serviceteam ontdekte dat de turbo niet meer de maximale druk leverde. Het was hopen dat we de finish zouden halen, want het probleem werd erger. Daarom heb ik op de drie laatste proeven geen risico's meer genomen en heb ik het tempo laten zakken. Deze vijfde plaats is een opsteker voor de Condroz Rally. Dat is wel mijn lievelingsrally!'

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws