Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Björn Renier komt ervaring opdoen in Sankt-Vith

Geschreven door  Nov 30, 2014

Amper twee weken voor de wedstrijd werd beslist om eens richting de Oostkantons te trekken voor wat men de mooiste rally van België noemt. Aangezien deze wedstrijd meetelt voor het Criterium kampioenschap en wij volgend jaar opnieuw dit kampioenschap willen betwisten leek het wel een ideale gelegenheid om daar eens op verkenning te gaan.

Tijdens de verkenningen zagen we al snel dat het niet evident zou worden om een mooi resultaat neer te zetten, vele snelle en blinde situaties tussen de bomen afwisselend met korte situaties in de dorpjes... Zonder parcourskennis en met gescheurde ligamenten kwamen we toch vol goeie moed aan de start met de bedoeling ervaring op te doen, ons te amuseren en vooral de Clio opnieuw heelhuids over het podium te rijden.

De eerste ronde verliep vlekkeloos maar hier en daar lieten we nog teveel tijd liggen. Met in het achterhoofd dat de grip op het wegdek optimaal was en de nota’s goed waren besloten we voor het tweede deel van de eerste ronde een tandje bij te steken. Dat lukte aardig waardoor we konden opschuiven naar een 12de plaats.

De tweede ronde was een herhaling van de eerste drie proeven, bedoeling was om op dezelfde manier verder te gaan en onze tijden te verbeteren. Dat slaagde wonderwel en de tijdsverschillen met de plaatselijke teams konden we beperken tot enkele seconden. Vooraf zou ik getekend hebben voor een 10de plaats maar we deden nog een plaatsje beter. Een perfect weekend voor ons, een magnifieke wedstrijd in een prachtige omgeving, dikke pluim voor de organisatie! 

Nog een dankwoordje aan de vele West-Vlamingen die de verre verplaatsing maakten om te helpen, co Steven om mij perfect de baan te wijzen en Peter met zijn Pevatec-Team om mij nog maar eens zorgenloos van de Clio te laten genieten! Ook sfeer en gezelligheid waren weeral super.

Helaas was dit (normaal gezien) onze laatste voor dit jaar. Met maar drie van de zes wedstrijden te rijden komen we toch op een zesde plaats te staan in het kampioenschap. De bedoeling is om er vanaf de Haspengouw erin te vliegen en in 2015 de zes manches te rijden om zo hoog mogelijk te eindigen...

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws