Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Franky Boulat wint de East Belgian Rally in het Criterium

Geschreven door  Nov 30, 2014

Er zijn veel bossen, er is nauwelijks gsm ontvangst, er zijn bijna geen wegen, en als er een weg is zijn ze zo klein dat ze niet op navigatie of kaart staan... Dat zijn de Oostkantons en in deze regio bevindt zich het mooiste parcours van België dat het decors vormt van de East Belgian Rally met het centrum in St. Vith.

Met startnummer 202 zijn we zaterdagmorgen van start gegaan, als tweedeCriterium wagen. Vijf verschillende klassementsproeven stonden op het programma. Met Thierry Neuville als vedette aan de start in de nationale manche was er een grote publieke belangstelling en gezellige drukte overal.

In het Criterium beloofde het een zeer spannende strijd te worden met een 5-tal supersnelle M3’s aan de start met enkele locale piloten met F2 wagens als scheidsrechter. Dat het spannend was bewijzen de tijden van de eerste 2 klassementsproeven: het verschil tussen ons en Kurt Braeckevelt was telkens minder dan 1 seconde en het was duidelijk dat de strijd voor de overwinning tussen Braeckevelt en wijzelf zou gaan. Voor elke seconde moest er hard gestreden worden.

Om in het kampioenshap terug de tweede plaats te veroveren moesten we een zeer sterk eindresultaat behalen. Samen met gelegenheidsco Luc Avonds hebben we alles uit de Champion Lubes M3 gehaald en hebben we een volledig foutloos parcours gereden. De wagen draaide perfect en de bemanning heeft gans het weekend meesterlijk de limieten van het parcours gezocht. De concurrentie heeft enkele foutjes gemaakt waardoor we resoluut de leiding hebben kunnen nemen halfweg de wedstrijd zonder deze nog te moeten afstaan. Onze tweede algemene overwinning van het seizoen is binnen! Hiermede is ook de onze tweede plaats in het kampioenschap binnen voor piloten! Ondanks het feit dat Rob niet aanwezig kon zijn in deze wedstrijd behoudt ook hij zijn derde podiumplaats als copiloot in de eindstand van het kampioenschap!

Het was wederom een fantastisch seizoen dat we mogen afsluiten op het eindpodium van het RACB Criterium kampioenschap!

Dit is enkel mogelijk dankzij alle helpende handen: heel veel dank aan de trouwe service mensen, de copiloot, de sponsors en alle anderen die ons steunen !

De Champion Lubes M3 kan nu aan zijn winterslaap beginnen. Gunther en Bart zullen echter nog de Rally van Sint-Truiden rijden, deze wordt gereden op 16 november. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws