Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Ger Haverkate gaat voor dwars plezier tijdens Euregio Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Op zondag 2 november wordt rondom het Overijsselse Hengelo de Euregio Rally verreden. Deze wedstrijd is de afsluiter van het Nederlandse rallyseizoen en trekt jaarlijks veel lokale deelnemers met achterwielaangedreven auto’s aan. Een van hen is Ger Haverkate, die opnieuw zijn spectaculaire BMW E30 M3 aan de start brengt. Hij wordt voor de gelegenheid genavigeerd door Martin Nortier.

Nog een paar dagen en dan is het zover, dan kan Ger Haverkate zijn BMW E30 M3 weer uitlaten op de rallypaden. Op het programma staat een van zijn favorieten: de Euregio Rally. Een van de proeven komt letterlijk voor zijn huis en bedrijven langs! In september deed Haverkate, samen met navigator Coen Roetgerink, mee aan de Hellendoorn Rally. “Dat ging super. We werden uiteindelijke 19de algemeen, 4de in de divisie 5 en 1ste in de klasse S20,” blikt Haverkate terug. Omdat Roetgerink in Hengelo bij Dries Bosch navigeert, staat Haverkate daar aan de start met een andere navigator: Martin Nortier. “Martin heeft veel ervaring en ik denk dat het wel gaat klikken samen in de auto. Hij heeft er in ieder geval net zoveel zin in als ik, dat komt wel goed.”

De Euregio Rally bestaat dit jaar uit 10 klassementsproeven, die allemaal op zondag 2 november verreden worden. Haverkate, die eveneens sponsor van het evenement is, kijkt vooral uit naar de proef Zeldam, die omgedoopt is tot HSP Development. “Deze rondkoers voert langs mijn huis en mijn bedrijven HSP Development en Haverkate Marktwagens. Hij wordt dit jaar driemaal verreden en bestaat uit twee rondjes. Niet alleen erg gaaf voor mijn familie en vrienden, ook voor het overige publiek.” Doordat de wedstrijd in november verreden wordt, ligt er veel gevallen blad op de weg. De proeven rondom Hengelo staan dan ook bekend om hun gladheid en verraderlijkheid. Dit, in combinatie met het vele modder in de bochten, maakt de passage van de deelnemers echter nog spectaculairder. “Het lijkt een makkelijke wedstrijd, maar je moet je echt van start tot finish goed blijven concentreren. Martin en ik willen ons vooral vermaken en mijn aanwezige vrienden en familieleden trakteren op dwars rijplezier.” Haverkate en Nortier starten in de groep S20, die samen met groep S21 onder de klasse 11 valt. In de klasse 11 staan maar liefst 10 kanonnen aan de start, stuk voor stuk spektakelmakers, dus dat belooft weer wat voor het publiek!

Zondag start de eerste deelnemer om 10.01 uur vanuit het servicepark in Hengelo (terrein Thales, Robijnstraat). Na elke twee proeven komen de deelnemers weer terug naar de service. Om 18.01 uur rijdt de eerste wagen over het finishpodium, die dit jaar bij het Wapen van Beckum in Beckum staat. U kunt de tijden volgen via www.rallytiming.nl

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws