Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 25 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Chris Van Woensel met een opgefriste Subaru

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Licht geprikkeld met een opgefriste Subaru"

Het zijn drukke dagen bij Banden Van Woensel door de winterwissel, maar natuurlijk staat Chris zaterdagochtend aan de start van de Condroz Rally in Hoei, de slotmanche van het Belgisch rallykampioenschap. De Yokohama Subaru Impreza WRC van Chris Van Woensel en Rik Snaet zal in topvorm aan de start komen.

"In de East Belgian Rally merkten we dat de motor water begon te verbruiken. Omdat de mechaniek aan zijn kilometers was, hebben we beslist om nog voor de Condroz de wagen te laten reviseren bij Autosportif in Engeland. Om alles tijdig klaar te krijgen, zijn twee mecaniciens, Rudy en Johan, met onze Subaru naar Engeland geweest om ter plaatse de motor, versnellingsbak en differentiëlen terug in te bouwen. Ter plaatse werd op een verlaten vliegveld gecontroleerd of alles in orde was. En, ik kan zeggen dat het verschil duidelijk te merken is. De wagen is veel scherper dan in Sankt-Vith."

Het parcours van de Condroz Rally is dit jaar flink gewijzigd. "Het is als piloot altijd interessant om nieuwe situaties voorgeschoteld te krijgen. Behoudens een heel slecht stuk onverhard, bevalt het parcours me wel. Zelfs als het droog blijft dit weekend, zal het verraderlijk zijn, want onder de bomen blijft het traditioneel toch vochtig."

Het startveld in Hoei is indrukwekkend, maar Chris Van Woensel mikt toch op een goed resultaat. In elk geval is het startnummer 17 een extra motivatie.

"Vorig jaar stonden we derde toen ik moest opgeven door mechanische pech en elk jaar draaien we vooraan mee in de Condroz. Als je dan nr. 17 krijgt, achter piloten die maar één wedstrijd per jaar rijden, dan is dat zeker een extra motivatie om zondag weer in de kopgroep te kunnen starten. Dat startnummer is toch een nadeel, want de 15 wagens voor ons gooien bij het couperen veel modder op de baan. We zullen serieus moeten aanvallen om in de top 10 te finishen, maar ik mik nog hoger..."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws