Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Een grandioze finale aan de Maas in de Ford Fiesta SportTrophy

Geschreven door  Nov 30, 2014

Adrian Fernémont en Thibault Radoux staan perfect gelijk in de tussenstand voor ze zaterdagochtend aan de 22 klassementsproeven en de 243 km van deze Condroz Rally beginnen. Dit jaar zal er tijdens de grote finale van de Ford Fiesta SportTrophy 2014 niet gerekend moeten worden of een schrapresultaat in het achterhoofd gehouden moeten worden: wie voor de andere eindigt is kampioen...

De promotieformule van Ford bestaat al vijftien jaar. De naam van de eindwinnaar was meestal nog niet gekend voor de slotwedstrijd, maar zelden was de strijd zo spannend als dit jaar in de Ford Fiesta SportTrophy. In de Condroz Rally zullen de twee titelkandidaten voluit moeten gaan, want de inzet is groot: een wedstrijd naar keuze in het Wereldkampioenschap Rally met een Ford Fiesta R2.

Met elk twee overwinningen en een tweede plaats, maar ook elk een opgave, moeten Thibault Radoux en Adrian Fernémont niet rekenen langs de Maas: de winnaar wordt kampioen. Na overwinningen in Ieper en Roeselare gaat Adrian Fernémont misschien met een klein voordeel van start. De piloot uit Namen eindigde vorig jaar immers tweede in de Trophy in Hoei achter Timo Van der Marel, Maar, in de East Belgian Rally moest hij opgeven.

Thibault Radoux weet wat hem te doen staat in de Condroz. Vorig jaar was hij niet van de partij in Hoei, maar hij was altijd snel in de finale van het Kampioenschap van België. In 2012 stond hij aan de leiding toen hij moest opgeven. De piloot uit Houffalize komt met vertrouwen aan de start na zijn overtuigende zege in de FFST in St-Vith, maar in de Omloop van Vlaanderen viel hij vroegtijdig uit.

Jamie Brown, momenteel vierde in de Trophy, is uitgeteld voor de titel, maar met zijn terreinkennis kan hij wel een gooi doen naar een podiumplaats in de FFST 2014. De jonge Brit neemt het onder andere op tegen Geoffrey Collard, de vijftiende piloot die dit seizoen deelneemt aan de Trophy.

Andere Fiesta's R2 die buiten de Trophy rijden mikken op een topresultaat in categorie RC4, terwijl Harry Hérion aan de start komt met een Ford Fiesta R200. Alle volgers en de verantwoordelijken van de Ford Fiesta Sport Trophy zullen natuurlijk de prestaties van Xavier Baugnet op de voet volgen. De tweevoudige winnaar van de Trophy, in 2008 en 2012, maakt zijn debuut met een vierwielaandrijver aan het stuur van de Ford Fiesta R5 van TeamFloral, een wagen waarmee Jean-Philippe Radoux, de vader van Thibault, afgelopen weekend knap 10de werd in de Rallye du Valais in het Europees kampioenschap.

Klassement FFST 2014: 
1. A. Fernémont & T. Radoux 64 pts; 2. W. Carton 41; 3. J. Brown 34; 4. B. Deruyter 18; 5. F. Perneel 16; 6. M. Vandenberghe & J. Wagemans 15; 9. G. Van Kemmel & A. Tanghe 14; 11. M. Vatanen 13; 12. C. South 12; etc.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws