Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Guillaume Dilley in Condroz probleemloos naar Junior-titel

Geschreven door  Nov 30, 2014

De strijd in het Junior BRC was voor aanvang van de 41ste Condroz Rally al bijna beslist. Enkel Stijn Pacolet of Amaury Molle konden Guillaume Dilley nog van de titel houden, maar dan moest er al veel gebeuren en mocht de Peugeot-piloot geen punten scoren.

Stijn Pacolet moest op de eerste proef meteen de strijd staken door technische problemen. Amaury Molle reed wel een sterke wedstrijd, met de overwinning in categorie RC5 als bewijs, maar de Renault-piloot strandde, ondanks 13 snelste tijden in R1, toch op de tweede plaats in het Junior BRC, als eerste R1-piloot. De titel van Guillaume Dilley kwam niet meer in gevaar. De Brusselaar eindigde op de derde plaats in het Junior-klassement in Hoei, waar hij ook de sleutels overhandigd kreeg van zijn fonkelnieuwe Peugeot 208 GTi als winnaar van de Peugeot 208 Rally Cup.

"Natuurlijk ben ik blij met deze titel in het Junior BRC, want daar hebben we het ganse seizoen voor gestreden. Ik ben alleen ontgoocheld over het wedstrijdverloop in de Condroz Rally. Ik startte voorzichtig, maar na de opgave van Stijn Pacolet kon ik vrijuit aanvallen en kwam ik meteen in de buurt van Gino Bux. Op de laatste proef zaterdag liet hij zich vangen door een remzone vol modder. Hij verloor er anderhalve minuut en de beslissing was gevallen, tot men de tijd op die proef annuleerde... Erg teleurstellend, want wij lieten ons niet verrassen en bleven foutloos. Na dat voorval heb ik zondag niet meer aangedrongen en heb ik gewoon uitgereden," vertelde Guillaume Dilley, die een bonuspunt scoorde voor een besttijd in R2. 

Gino Bux behaalde in Hoei zijn eerste zege in het Junior BRC na een knappe en regelmatige wedstrijd bij zijn debuut in de Condroz Rally, een wedstrijd waarin ervaring uitermate belangrijk is. Met vier snelste tijden in R2 was hij samen met Thibault Radoux, tweede en tevens laureaat van de Ford Fiesta SportTrophy 2014, de beste performer in R2.

Na de opgave van Guillaume de Mevius (wielbouten afgebroken), ging de vierde plaats naar Jordan Rémillly voor Julien Delleuse.

Eindstand Junior BRC (officieus): 1. G. Dilley 138 ptn; 2. A. Molle 114; 3. S. Pacolet 96; 4. S. Wright 61; 5. Th. Radoux 60; 6. G. de Mevius 58; 7. G. Bux 55...

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws