Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Topresultaat voor DG Sport in de Condroz Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Drie aan de start, drie aan de finish!

Ondanks het feit dat de wedstrijd in bijna nazomerse omstandigheden werd verreden, schotelde de Rallye de Condroz-Huy zijn deelnemers zijn gebruikelijk aandeel aan valstrikken en schietgeweren voor. Maar DG Sport slaagde er toch in om tijdens deze laatste manche van het Belgisch kampioenschap een topresultaat te scoren! De drievoudige kers op de taart: de twee Peugeots 208 en de Renault Clio van het team uit Theux speelden een hoofdrol in de wedstrijd en zorgden tijdens de twee wedstrijddagen voor een groot deel van het spektakel.

Pieter Tsjoen en Eddy Chevaillier zetten met hun Peugeot 208T16 R5 het meest in het oog springende resultaat neer, en kwamen als vijfde over de finish: “De wagen liep als een trein”, stelde achtvoudige Belgische rallykampioen en tweevoudig winnaar van de Condroz. “In de aanvangsfase moest ik eerst nog in het ritme geraken, maar tijdens de tweede lus van de zaterdagetappe heb ik het tempo wat opgevoerd en heel wat overtuigende tijden neergezet. In Strée bijvoorbeeld, toch één van de moeilijkste proeven van de wedstrijd. Zondag had ik al snel door dat er in de tussenstand niet te veel meer zou veranderen. Voor de eerste proeven koos ik voor de harde banden en dat was een klein foutje. Nadien verkoos ik mijn vijfde plaats veilig te stellen en ons half seizoen bij DG Sport op een positieve noot af te sluiten. Het team van Christian Jupsin en Alain Georges heeft echt schitterend werk afgeleverd om de Peugeot 208T16 R5 aan de unieke Belgische rallywegen aan te passen. De auto is even performant als mooi, en zal zeker nog verder evolueren. In het Belgisch kampioenschap 2015 wordt het zeker een kandidaat voor de zege én de titel!"

In Hoei stond er nog een andere Peugeot 208 van DG Sport aan de start, in R2-uitvoering. De bolide was in handen van de rijders van het RACB National Team, Gino Bux en Eric Borguet. Het jonge rallytalent veroverde de overwinning bij de Juniors en kreeg ook de Junior Award overhandigd. Enkele uren voor hij richting Corsica afreisde om er zijn laatste wedstrijd van 2014 af te werken was Gino Bux uiteraard in de wolken met het resultaat dat hij bij zijn eerste deelname aan de Condroz behaalde. “Aan de start was ik me er terdege van bewust wat mijn taak was: ik moest proeven van de Condroz nog allemaal leren kennen én moest het opnemen tegen stevige tegenstanders die de wegen hier wel goed kennen. Het was dan wel zonnig, de wegen lagen er heel glad bij. Ik heb heel wat ervaring opgedaan en geen enkele fout begaan, met uitzondering van een gemist rempunt op zaterdagavond. Er was nochtans gelegenheid genoeg om in de fout te gaan, ook op plaatsen waar je het niet verwacht! Ik werd goed begeleid door Eric, maar ook de goede raad van Renaud Jamoul – die de Condroz als zijn broekzak kent – heeft me geholpen om mijn doel te bereiken en de overwinning bij de Juniors te veroveren. Geloof me vrij, deze eerste overwinning maakt me heel blij en ik zal ze niet snel vergeten. Het is ook een serieuze vertrouwensboost voor de Tour de Corse. Ik ben vast van plan om op het Ile de Beauté mijn seizoen in schoonheid te eindigen!”

Voor de eerste keer stonden de tenten van DG Sport aan beide kanten van de Avenue Delchambre opgesteld. In het assistentiepark was er tegenover de Peugeot-tent ook een andere structuur geplaatst, waar de grommende Renault Clio R3T van Cédric De Cecco onder handen werd genomen. “Mijn wagen komt uit de ateliers van FG Racing, een Frans team dat eerder al met Petter Solberg werkte. Ik was meteen onder de indruk van de Clio R3T: krachtig, goed uitgebalanceerd en leuk om te besturen, zeker nadat ik een goede set-up had gevonden. Bovendien is de auto nog eens duivels efficiënt ook! Na tijdens de eerste KP’s wat referentiepunten te hebben opgedaan, geraakte ik op het niveau van Kevin Demaerschalk, een referentie in de RC3-klasse. In de loop van het weekend werd ik enkel met wat kleine remproblemen geconfronteerd. Misschien lag dat aan de remschijven. Dat heeft me echter niet verhinderd om de andere voortrekkers te domineren en in de top-15 algemeen te geraken. Gezien het niveau van het startveld, geen geringe prestatie. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ik droom van een volledige campagne met DG Sport en deze Renault Clio R3T. Ik ben er van overtuigd dat we met deze wagen een belangrijke rol in het Belgisch kampioenschap kunnen spelen!”

Afspraak over enkele weken voor het vervolg van dit verhaal. Voor Christian Jupsin en zijn troepen is het seizoen 2014 nog niet afgelopen, want Gino Bux en Eric Borguet rijden eind deze week de Tour de Corse.

2015 is echter al dichtbij en de projecten die op tafel liggen zijn even talrijk als leuk en ambitieus. Laat er geen twijfel over bestaan: volgend seizoen zal DG Sport meer dan ooit hoog op de affiche prijken.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws