Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Michiel Becx & Eddy Smeets debuteren met Fiesta R5 en zege in Rally van Mettet

Geschreven door  Nov 30, 2014

Afgelopen zondag 30 november 2014 debuteerde Michiel Becx met zijn nieuwe Ford Fiesta R5 én nieuwe navigator Eddy Smeets in de Rallye van Mettet. Deze wedstrijd in Wallonië werd verreden in omstandigheden die eerder bij een Condroz Rally passen: een grijze dag vol mist met erg gladde en verraderlijke proeven. Toch kon het duo hun eerste samenwerking in de nieuwe bolide van Becx TDS Racing afsluiten met een mooie overwinning.

Michiel Becx: "Na twee korte testjes was het tijd om de Fiesta R5 in een wedstrijd te leren kennen. De organisatie Namur Racing Club ontving ons met open armen. Dankzij de toestemming om eerder te mogen verkennen - Eddy was de zaterdag van de officiële verkenningen belet wegens volop bezig met de organisatie van de Moustache Classic - wisten we al op maandag wat ons te wachten stond qua parcours. Maar de moeilijke omstandigheden - vaak beperkte zichtbaarheid door mist en ontzetttend gladde en vettige proeven - konden we toen nog niet inschatten. Die maakten er het leerproces niet makkelijker op. Ik ben dan ook trots dat ik de Ford Fiesta R5 zonder een schrammetje aan de finish kon brengen. De laatste drie proeven werden omwille van de veiligheid - quasi geen zichtbaarheid door de mist - terecht geannuleerd zodat we al na 12 proeven over het finishpodium mochten voor...onze eerste algemene overwinning samen!"

Eddy Smeets: "De samenwerking met Michiel en het hele team van Becx TDS Racing is alvast mooi gestart. De Fiesta R5 is een ontzettend knappe en goed doordachte rallyauto waar je mooie dingen mee kan laten zien àls je de wagen door en door kent. Dat is dan ook hetgeen we samen willen bereiken het komend seizoen: rijden en veel leren. Dat was afgelopen zondag niet makkelijk omdat Mettet eerder op een vettige editie van de Condroz Rally leek. Het is dan ook mooi dat we ons niet lieten vangen in de talrijke valstrikken of pièges. Van begin af aan waren we in strijd voor de overwinning, iets wat gemakkelijker werd toen Marc Streel & Kris Botson (Mitsu Lancer) moesten opgeven. Ons resultaat werd misschien wel verwacht met een dergelijke auto maar het moet dan wel ook nog even gedaan worden! En dat heeft Michiel ondanks alle nieuwe parameters - auto, navigator én rally - super gedaan."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws