Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Stefaan Van Gool blikt terug op het afgelopen jaar

Geschreven door  Nov 30, 2014

Het jaar 2014 was voor Vgracing een leuk en leerrijk jaar. We beschikken terug over een betrouwbare wagen. Van de 13 wedstrijden die we reden hebben we er bij eentje de finish niet gezien. Goed voor een totaal van 1267 km KP. Het volledige ASAF kampioenschap dus. Op het einde van de rit behalen we de eerste plaats in div.4 en in de klasse 12 (VAS = div 3 classe F). In het kampioenschap van de provincie Waals-Brabant en in het ASAF kampioenschap werden we tweede in div.4, plus eerste in de klasse.

Binnen het team staat het plezier steeds op de eerste plaats, maar toch is het altijd leuk dat de piloot iets mee naar huis kan nemen. Als je een kampioenschap rijdt zijn er verschillende factoren die een rol spelen: de snelste zijn, betrouwbare wagen, geen sorties doen, een goede co-piloot, materiaal/service, medewerkers en misschien nog het belangrijkste... budget. Niet alles in de lijst is haalbaar om welke reden dan ook, andere zijn dan wel perfect realiseerbaar. Wij laten het aan u bescheiden mening over...

Ondanks de geruchten, die aan de basis lagen van een uit de hand gelopen grap, dat Vgracing aan de start zou staan met een Subaru Impreza WRC blijft spijtig genoeg een grap. "De ontgoocheling bij de piloot was groot...," knipoogt Stefaan. Ook in 2015 blijft hij trouw aan zijn Citroen Saxo (mini groep A) en staat het volledige ASAF kampioenschap op de kalender. Ondanks dat een kampioenschap niet veel aantrek meer heeft en het strijden met gelijke middelen soms ver zoek is proberen wij er iets leuk van te maken. Zo hebben we een half jaar haasje over gespeeld met Pascal Lemince, de ASAF kampioen 2014. Aan de rechtse kant hebben we copilote Franscoise Shmitz (ex-copilote van Hubert Deferm) uit het verre St-Vith die enkele proeven voor haar rekening zal nemen en uit de hele andere uithoek van het land Kimberly Gryson, ook zij heeft onze piloot al enkele keren in de hand kunnen houden of moeten we zeggen op de baan kunnen houden.

Maar co-piloten zijn met uitsterven bedreigd, elk team kampt met dit probleem. Je ziet en leest het op elke site: ze worden zelfs al gezocht met zoekertjes. En onder het excuus van vraag en aanbod zijn er zelfs al gekken die geld vragen... Ook ons team heeft nog enkele proeven open staan. Elk normaal en serieus aanbod of vragen hierover mogen in onze mailbox terecht komen: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Bij deze communicatie vanuit het Vgracing Team toch nog even dit: 

Wij zijn heel actief aan de andere kant van de taalgrens, dit in de eerste plaats voor het budget en de kilometers die je er voor terug krijgt. Geen gezeur over kleine prutsen. Een heel andere sfeer, in onze ogen nog steeds een omgeving waar mensen samenkomen en het over hun passie hebben. Niet over welke sterren er aan de start staan met hun WRC of ander groot geweld. Dit maakt onze sport op ons niveau (amateurs) kapot. Vele zullen raar opkijken met deze uitspraak, maar hopelijk krijg ik ongelijk. Deze wagens horen thuis op nationaal niveau. En dan komen we tot het punt waar we willen uitkomen, en dat is de steun en het grote respect voor Bruno Vandeput en de hele ploeg van TVC. Zij zijn hier het eerste slachtoffer van. Enkele proeven zonder ronkende namen en de rest blijft ook thuis... Dit kan je niet blijven volhouden.

Ook de algemene kosten om de dag van vandaag rally te kunnen rijden moeten we misschien eens tegen het licht houden. Het is misschien een goed idee om een werkgroep rally op te richten met actieve piloten uit de verschillende divisies. Mensen die weten hoe het er de dag van vandaag aan toe gaat en wat het allemaal kost. Elke ASAF proef heeft min. 100 deelnemers en dit voor 90% div 1-2 wagens. Met andere woorden voor de echte amateurs/liefhebbers. Dit moet een grote en vooral moedige beslissing zijn geweest van Bruno. Maar wij begrijpen ook dat een gezondheid voor gaat, wij wensen beide veel beterschap toe. 

Hopelijk zien we jullie in de toekomst terug een proef organiseren, en zoals in het verleden mag je weer op ons beroep doen als veiligheidspost, technische post of wat dan ook rekenen. Sterkte Bruno!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws