Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kris Princen test voor 2015

Geschreven door  Nov 30, 2014

Princen test een Mini John Cooper Works RRC en een Ford Fiesta RRC

Kris Princen en Peter Kaspers reden vorig jaar een beresterk seizoen met maar liefst vijf overwinningen in het BRC met de imposante Subaru. Helaas voor het duo werden ze niet beloond met titel van Belgisch rallykampioen en dit door de huidige reglementering.

Toch blijft het duo niet bij de pakken zitten en denken ze al volop aan het nieuwe seizoen. "Maar eerst moeten we wel de Subaru verkopen," begint Peter Kaspers. "Interesse is er wel voor de wagen maar vaak is het budget het struikelblok. Toch denken we snel een nieuwe eigenaar te vinden voor de Subaru Impreza WRC 12B, waarvan er maar 10 exemplaren van bestaan."

Met een 'klassieke WRC' kan men geen aanspraak maken op de Belgische titel. Daarom moet het duo overstappen naar een R5 of... een RRC. "Ik geef zeker de voorkeur aan een RCC," vertelt Peter verder. "Een R5 bestaat meer uit 'standaardonderdelen' waardoor hij toch fragieler is. Een RCC daarentegen leunt dichter bij een WRC aan. Het klopt wel dat een R5 iets goedkoper is maar het verschil is niet enorm. Trouwens hoeveel R5's toeren er al rond? Daarom denk ik dat een RCC veel interessanter is als investering, want zulk een wagen zal beter zijn waarde blijven behouden. Maar hoe zit het met een RRC in het BRC 2015 moeten we nog even afwachten."

Dat Peter en Kris niet over één nacht ijs gaan bewijzen ze door verschillende wagens aan de tand te voelen. "Gisteren, dinsdag, waren we in de buurt van Andenne om een Mini John Cooper Works RRC en een Ford Fiesta RRC te testen. En dit met oog op een verdere samenwerking met First Motorsport. We waren onder de indruk van beide wagens, maar vooral van de Ford. We konden al eerder rijden met een Ford Fiesta WRC maar deze RCC versie was zeker even snel. De wagen is al duidelijk geëvolueerd in die tijd."

Een beslissing is er zeker nog niet gevallen. "Nee, eerst moet de Subaru verkocht zijn en dan moeten we ook kijken wat het reglement van 2015 zegt. Maar we maken onze plannen niet bekend voor 24 januari 2015. We laten pas in onze kaarten kijken op de Rally Champions Party die we organiseren in Landen. Iedereen is daarmee ook uitgenodigd..."

 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws