Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Spa Rally: Wedstrijd over twee dagen

Geschreven door  Nov 30, 2014

Zoals in de goede oude tijd! 

Over twee – korte – maanden, wordt de sluier over de Spa Rally gelicht. Het team van DG Sport heeft de timing van de tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap nu helemaal vastgelegd, een wedstrijd waar tevens ook heel wat fans van regelmatigheidswedstrijden in VHRS aan de start zullen verschijnen.

Zoals in de goede oude tijd wordt de wedstrijd over twee dagen afgewerkt. De start wordt gegeven op vrijdag 13 maart: om 16u. wordt de officiële start gegeven onder de tent die in het centrum van Spa zal worden opgesteld. De rally begint met twee identieke lussen van drie chronoritten. De finish van dit eerste deel van de Spa Rally is voorzien rond 22u30, na 164,5 km, waarvan 63 tegen de klok. Om ook bij de partners van het evenement voor sfeer te zorgen wordt er op vrijdagavond op de Place du Perron in Theux een hergroepering gehouden.

Op zaterdag 14 maart moeten de deelnemers vroeg opstaan om de hoofdbrok van de Spa Rally aan te pakken. De eersten zullen het gesloten wagenpark in de kazerne verlaten ronde 7u30, om vanaf 8u07 over het podium te rijden en de eerste lus van vijf chronoritten aan te snijden: “We hebben onze plannen ietsje aangepast, want de laatste lus zal volledig worden afgewerkt. Oorspronkelijk hadden we gedacht slechts drie chronoritten af te werken”, stelt wedstrijddirecteur Robert Vandevorst. “We hebben ook voor animatie gezorgd in Ferrières, waar op de Place du Chablis een controle wordt uitgevoerd, en in Hamoir, waar een assistentiezone zal staan.”

De deelnemers zullen op de tweede dag 152 km. tegen de klok afwerken, waarna het podium iets na 22u voor de apotheose zal zorgen. De winnaars zullen dus de snelsten – of de regelmatigsten, in het geval van de VHRS – zijn over 215 km!

Shakedown op donderdag 12

Om fans en volgers tijdig op temperatuur te brengen zullen de festiviteiten op donderdag 12 maart beginnen, met een shakedown in de regio van Pepinster-Theux. De shakedown gaat door van 12u to 16u voor de niet-prioritaire teams, die gedurende een uur het gezelschap zullen krijgen van de prioritaire teams. Die werken immers hun shakedown af van 15u to 17u. Nadien volgt de voorstelling van de teams in de tent in Spa, waar de deelnemers in omgekeerde volgorde van de nummers over het podium zullen rijden. Nadien volgt een handtekeningensessie, die ten laatste om 21 uur zal afgelopen zijn.

Buyse en Pauwels eerste ‘winnaars’

De Spa Rally 2015 kent al zijn eerste winnaars… De inschrijvingen waren amper geopend, of DG Sport mocht al de inschrijvingsformulieren van Rudy Buyse (Ford Escort Mk2) en Luc Pauwels (Audi Coupé Quattro) ontvangen, allebei in VHC. Ondertussen zijn er al heel wat anderen gevolgd, en het is nog maar een begin…

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws