Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Meer info over Rally van Haspengouw

Geschreven door  Nov 30, 2014

De eerste van 2015…

De eerste rally van het Belgian Rally Championship staat voor de deur, maar het is niet altijd een voordeel eerste te zijn. Alle reglementen dienen klaar te zijn voor het nieuwe jaar, nieuwe afspraken dienen gemaakt te worden, en nog zoveel andere dingen...

"Vandaar dat het even geduurd heeft, maar het voorlopig reglement staat op de website, en ook de inschrijvingen zijn geopend…..dit alles terug te vinden op www.rallyvanhaspengouw.be onder de sectie deelnemers," aldus Benny Giebens. "Wat gaan we jullie voorschotelen op 27 en 28 februari? 150 km tegen de klok verdeelt over 4 verschillende proeven: Halle-Booienhoven, Gelmen, Zepperen en Walshoutem. Deze laatste 2 zijn aangepast tegenover 2014 met zelfs een dubbele passage aan het befaamde kapelletje in Walshoutem… Daarnaast zal er weer volop live actie en animatie zijn in het servicecentrum op domein ’t park in Landen. We vertrekken daar om 8 uur, passeren er dan nog een paar keren gedurende de dag om wagens en rijders onder handen te nemen, om dan tegen de klok van 19 uur de winnaar op het podium te mogen vieren…"

De criterium rijders krijgen een 100 tal km voor de wielen geschoven, en starten ook dadelijk vanaf proef 1 tot en met proef 9. Afgaande op het slachtveld verleden jaar in de eerste ronde, gaat ze nu ook met de condities van de wegen in de morgen moeten rekening houden.

De afgelopen weken en maanden zijn er allerlei discussies, geruchten en andere te lezen geweest over het kampioenschap. Is het nog wel van deze tijd 9 proeven te hebben, wie vindt er nog de tijd en het budget voor... Dit zijn dingen die we zeker en vast niet naast ons neer mogen leggen en waar organisators en RACB in 2015 moeten over gaan samenzitten. 

Maar de regels voor 2015 staan nu vast, 9 proeven, één schrapresultaat en wie aan de start staat van alle 9 proeven krijgt als bonus 9 kampioenschap punten. Dus nu is het aan de deelnemers om te beslissen. Gokken dat ze in de overige 8 proeven niet uitvallen, en Landen en de 9 bonuspunten links laten liggen… ofwel inschrijven voor de Rally van Haspengouw 2015.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws