Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Kris Princen met Peugeot 208 T16 in het BRC 2015

Geschreven door  Nov 30, 2014

Zekerheid van 6 wedstrijden

Gisteren werd onder grote belangstelling tijdens de Champions Rally Party te Landen het programma van Kris Princen en Karel Kaspers voorgesteld. Na een super seizoen met de Subaru Impreza WRC S12B vorig jaar stak het duo het niet onder stoelen of banken dat ze in 2015 zeker willen meedingen voor de Belgische titel. 

"Vorig jaar was een super seizoen voor ons. We wonnen maar liefst vijf wedstrijden van het kampioenschap," begint Peter Kaspers. "Natuurlijk is het daarna wel een beetje zuur dat we na zulk een seizoen niet beloond werden met de titel."

Daarom besloot men het anders aan te pakken voor 2015. "Het was heel duidelijk voor ons. Wilden we in 2015 een gooi doen naar de titel moesten we overschakelen naar een R5, de nieuwe generatie van rallywagens. Daarom hebben we tijdens de winterperiode heel wat wagens getest waaronder ook de Peugeot 208 T16," zegt Kris Princen. "We hebben een testsessie kunnen afwerken met de wagen van DG Sport en we voelden meteen dat dit een goede wagen was om mee te strijden voor de titel. Men heeft de afgelopen maanden heel hard gewerkt om de wagen te verbeteren en nog sneller te maken. Toen we ook nog de steun kregen van Peugeot BeLux was de keuze snel gemaakt voor ons," aldus Kris.

"We hebben nu al zekerheid van de zes eerste wedstrijden van het kampioenschap. Na Ieper maken we een evaluatie en zien we hoe we het verder aanpakken maar ik heb er het volste vertrouwen in," pikt Peter verder in. "2015 ziet er alvast heel goed uit. Er zal zeker hard getrapt mogen worden want de concurrentie is toch ook niet van de poes en trouwens ook goed bewapend. We kijken er naar uit om te strijden voor elke seconde..."

En de Subaru?

Natuurlijk zullen enkele onder ons zich nu ook afvragen als de Subaru een nieuwe eigenaar heeft gevonden? "Momenteel nog niet," vertelde Peter ons. "Als we geen koper vinden voor de Japanner zetten we de wagen gewoon aan de kant want eigenlijk zou ik het jammer vinden als hij zou vertrekken..." 

En we moeten toegeven: gisteren stond de Subaru op de Champions Rally Party in een maagdelijk wit kleedje en we begrepen meteen wat Peter bedoelde...

 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws