Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Patrick Snijers met Porsche 997 GT3 in het BRC 2015

Geschreven door  Nov 30, 2014

Patrick Snijers op zoek naar nieuwe titel...

Zeven keer reeds was Patrick Snijers Belgisch nationaal rallykampioen en één keer zelfs Europees kampioen. In 2015 gaat Patrick Snijers samen met co Arne Bruneel op zoek naar een nieuwe titel. “Een algemene titel zal er waarschijnlijk niet inzitten,” lacht Patrick. “Maar we zijn beiden bijzonder trots om te kunnen aankondigen dat we het volledige kampioenschap kunnen rijden met een Porsche 997 GT3. Het doel is enerzijds de GT titel, maar we willen ons ook zoveel mogelijk in de kijker rijden en waarom niet strijden voor de ere-plaatsen in de algemene uitslag.”

“Dankzij de steun van onze partners kunnen we beschikken over een gloednieuwe Porsche 997 GT3. De wagen is voorzien van Reiger schokdempers en alle laatste evoluties. Ik kan haast niet wachten tot de Haspengouw.” aldus Arne Bruneel. De wagen zal eerstdaags worden geleverd en voorzien worden van belettering, voor de Haspengouw zal waarschijnlijk nog een kleine testsessie gepland worden. 


Voor het onderhoud van de auto doet het team beroep op Marc Devos uit Vlamertinge. “Marc is zeker geen onbekende in het milieu en hij is minstens even gemotiveerd las wij.”

Het kampioenschap telt 9 wedstrijden en start eind februari met de rally van Haspengouw in Vlaams-Brabant. Het hoogtepunt zal uiteraard de Ypres Rally zijn eind juni. Voor deze wedstrijd i voorzien dat de Porsche zal omgebouwd worden naar de FIA normen. 

Voormalig WK vedette François Delecour heeft reeds zijn deelname in Ieper bevestigd met een gelijkaardige Porsche. “Leuk, maar liefst zou ik een speelkameraad vinden voor het volledige kampioenschap.” volgens de achtvoudige kampioen van België die zo meteen een warme oproep doet naar de concurrenten in de GT-klasse.

 

Net zoals in 2014 zal Grondwerken DEGRO uit Ieper opnieuw een voorname parter zijn voor dit project, maar vanaf nu kan het team ook rekenen op de steun van YACCO en IXO. “We zoeken nog een 4de partner, maar dat zal wel geen probleem zijn want iedereen is bijzonder enthousiast dat ik opnieuw aan het stuur van een Porsche zal zitten...”

Na de deelname aan de rally van Kortrijk in een Ford Fiesta R5, hadden veel supporters hoop gekregen dat Patrick en Arne een volledig kampioenschap zouden afwerken met een R5. Maar de budgetten voor een R5 lagen veel te hoog. De Porsche heeft een heel onderhoudsvriendelijke motor en is uiterst betrouwbaar. Patrick Snijers behaalde zijn laatste nationale zege in 2013, ook aan het stuur van een Porsche 997. Met deze wagen is het duo Snijers-Bruneel een te duchten concurrent.

Het programma zal in totaal 11 wedstrijden omvatten, naast het volledig nationaal kampioenschap zullen nog 2 regionale wedstrijden worden gereden. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws