Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Steven Dolfen start in de Peugeot 208 R2 Trophy 2015

Geschreven door  Nov 30, 2014

2015, het jaar "dat voor echt is"

Na vorig jaar geproefd te hebben van enkele nationale proeven, maar waar we nooit beloond werden naar werken, gaan we in 2015 een heel andere uitdaging aan. Desondanks ons team de term 'junior' niet meer mag gebruiken (al voelen we ons nog wel zo) gaan we toch de strijd aan met het 'jong geweld' in de R2 klasse en meer bepaald in de Peugeot 208 R2 Trophy 2015.

De keuze kwam er eerder toevallig. Nadat we vorig seizoen zowat alle mechanische pech kenden, geen klassement meer te verdedigen hadden en bijgevolg na een half seizoen de handdoek wierpen, wilden we eenzelfde scenario vermijden in 2015. Langs deze willen we wel nog zeggen dat vorig seizoen niemand, maar dan ook niemand schuld trof aan de pech die ons te beurt viel. Motor, cardan, motorsteun… Zelfs geen enkele lekke band of schrammetje in de 206… Het was een verhaal die niet mocht zijn.

Desondanks hebben we meermaals onze snelheid kunnen tonen op totaal nieuwe proeven. Dikke duim aan de copiloten en mecano's die vorig jaar ook prachtig werk leverden. Ook zij werden niet beloond voor het harde werk. Nog maar eens het bewijs: winnen of verliezen doe je samen. Als je de bedenking maakt dat we Best Performer waren in RC3 met maar de helft van de proeven gereden te hebben.

Nu, gedane zaken nemen geen keer en we kijken richting 2015. De Peugeot 208 komt van bij AR rallysport en is de structuur van An en Rino Beernaert. Bij Rino vonden we iemand zoals onszelf: die met de liefde voor de kleine voortrekker. We geloven in een succesvolle samenwerking en de bekwaamheid van Rino en zijn team. Dat ook zij mee op zoek gingen met ons naar partners in dit verhaal sterkt alleen maar de motivatie en geloof in eigen kunnen. De nota's worden dit jaar gelezen door een andere 'net geen junior meer', Kurt Dejonghe. Ook hij is net als het voltallige team gebrand om iets neer te zetten in 2015. Het budget om de trophy te rijden is rond en sluitend.

Maar natuurlijk proberen we nog extra budget te vinden om zoveel mogelijk BRC wedstrijden te rijden. Daarom geven we ook nog een steakmiddag in Geluveld op 22 februari! Zelf zal Steven nog enkele wedstrijden rijden in eigen streek met een nog nader te bepalen wagen al kunnen we waarschijnlijk wel raden met welke die zullen gereden worden.

Verder wensen we alle teams dit jaar heel veel succes en zo weinig mogelijk ellende. Want helaas is er in onze directe vriendenkring maar weinig positief sportief nieuws te rapen geweest. We denken spontaan aan Dario Verschaeve, Pieter Lemahieu, Frederic Berville, … Ook aan hun veel succes en hopelijk zijn jullie ook snel terug van de partij!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws