Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Overtuigende zege van Langenakens in Rally van Zuid-Limburg

Geschreven door  Nov 15, 2015

Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux hebben zopas met overtuiging de eerste Rally van Zuid-Limburg op hun naam geschreven. Het duo nam vanaf de eerste proef de leiding in handen met hun Mitsubishi Lancer Evo 9 en stonden die de hele dag niet meer af. Achter hen gingen de Nederlanders Arjen de Koning en Piet Van Hoof in duel met vooral Jan Jacobs, maar uiteindelijk mochten de Koning en Jacobs mee het podium op terwijl Van Hoof in de slotproef nog moest opgeven. Steve Bécaert maakte er op ruime afstand een volledige top 4 van voor Mitsubishi.

Toen Kris Princen enkele dagen voor deze wedstrijd van Topspeed Rallyclub Haspengouw forfait liet optekenen, was het moeilijk een topfavoriet naar voor te schuiven. De Mitsubishi's van Van Hoof, De Koning, Bécaert en Langenakens leken de voornaamste kanshebbers. Echter al vanaf de eerste proef toonde laatst genoemde dat hij zijn thuiswedstrijd rondom Gingelom graag op zijn palmares zou toevoegen. Met twee snelste tijden in de eerste ronde nam Langenakens een voorsprong van zes seconden, terwijl De Koning en Van Hoof volgden binnen de 10 tellen.

De ex-Pevatec Lancer Evo 9 van Langenakens kreeg nooit echt vrijspel. In de tweede ronde kon hij zijn voorsprong lichtjes uitdiepen, maar de twee Nederlanders bleven hem volgen terwijl nu ook Jan Jacobs gevaarlijk genaderd was. Tijdens de derde ronde wisselden Jonas en Van Hoof de snelste tijden uit en kon de Evo 4 naderen tot op 10 sec. van de Evo 9. In de slotronde verloor Van Hoof een pak tijd en moest hij in de laatste proef nog de strijd staken. De Koning kwam zo op P2 en kon die plek ook behouden tot de finish. Langenakens won dus met zo'n 32 sec. voorsprong. Als derde op 44" werd Jan Jacobs afgevlagd in zijn Evo 7. Steve Bécaert moest 1'33" toegeven op de winnaar en werd vierde voor Patrick Diels die met zijn BMW M3 het niet onder de markt had op de vettige proeven. Eddy Vandevelde (Evo 10), Erik Vleminckx (BMW M3), Stefan Trekels (BMW M3), Jordan Remilly (C2) en Dirk Deveux sloten de top 10 af.

Het was die Dirk Deveux die met zijn Ford Escort MK2 de snelste was bij de Historic's. Hij haalde het met zo'n halve minuut bonus op de BMW van Geert Glorieux. Wat verderop eindigde Danny Kerckhof ook al in een BMW derde.

Aan de wedstrijd nam ook een zekere Freddy Loix deel. Hij reed voor de fun met de diesel VW Golf GTI van Eddy Ghijsens naar de 20ste eindplaats.

-> Uitslagen

Laatst aangepast op Maandag, 16 november 2015 15:53
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws