Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Tim Van Parijs en Nick Degryse blikken terug op RS Moorslede

Geschreven door  Mrt 17, 2016

De Rallysprint van Moorslede die vorige zondag plaats vond, zou voor man van de streek Nick Degryse een ongelofelijke ervaring worden. Aan de zijde van Bernd Casier zou hij in de Ford Fiesta R5 deelnemen aan zijn thuiswedstrijd, maar enkele dagen voor de start leek dit in het water te vallen door Bernd zijn proffesionele bezigheden. Gelukkig was er Timothy Van Parijs die met plezier insprong voor zijn maat...

Tim: "Een week voor de rallysprint van Moorslede werd ik opgebeld door Bernd Casier met de vraag of ik hem wilde vervangen, want door onverwachtse omstandigheden kon hij niet rijden in Moorslede. Dit moest echter doorgaan omdat Nick Degryse een mooi project en sponsors had gezocht om eens mee te gaan met een top auto en “piloot”.  Ik heb natuurlijk direct toegezegd. De donderdag voor Moorslede heb ik de eerste keer kennis gemaakt met de auto en mijn nieuwe copiloot. De zaterdag hadden we de verkenningen afgewerkt, leerde ik Nick beter kennen en denk ik te mogen zeggen dat het goed zat. Juist in de wagen had ik niet echt een vol vertrouwen, maar doordat ik nog nooit met een R5 had gereden dacht ik dat ik mij nog wat moest aanpassen. De zondag morgen reden we naar de start en met de goede banden hadden ik en ook Nick een gevoel van “het lijkt toch dat niet”. Bij de start was ons vermoeden dan ook juist, we hadden enkel voorwiel aandrijving... We verloren direct een pak tijd en de hoop op een goed resultaat. Eens op de service werd gezocht naar het probleem en dat lag blijkbaar bij het “handbreak release” systeem. Dit werd ontlucht en terug geregeld en we vertrokken opnieuw. De tweede run was goed gestart tot na enkele kilometers toen we terug op voorwiel aandrijving reden. Bij de volgende service werd het achter diff vervangen en de handrem afgekoppeld. De derde run was alles ok met een tweede tijd zonder te forceren en mijn co die zijn werk perfect deed. Nick zei mij dat het juist jammer was omdat hij graag eerste Moorsledenaar had geweest. Toen we de laatste run moesten doen had ik de tijden eens bekeken en zag ik dat we ongeveer 7s van de vierde en 13s van het podium verwijderd waren... Ik wilde toch proberen om Nick de trofee van eerste Moorsledenaar te schenken, maar het zou niet gemakkelijk zijn. Ik en Nick (in het lezen van de nota’s) hebben het tempo goed opgedreven maar niet te veel want ik mocht niet te laat remmen, daar ik kon mij niet redden omdat  de handrem niet werkte mocht het misgaan...  Toen we aan de finish kwamen en we terug een tweede tijd reden wisten we niet goed of het ons gelukt was. Maar toen we een bericht kregen “het is gelukt 3de!!!” was de ontlading groot bij mijn co! Hierbij wil ik nog eens de familie Degryse en Bernd Casier en Team Floral bedanken voor het leuke weekend met alles erop en eraan, het was top!"

Nick: "Toen ik een week voor de rallysprint vernam dat Bernd wegens professionele redenen niet kon, dacht ik dat al mijn werk voor niets was geweest. Al gauw kwam Bernd met het idee om Tim en mij te laten starten met zijn Fiesta R5, dus kon ik zo toch aan de start verschijnen met een topwagen en een toppiloot in mijn thuisrally. De kennismaking met Tim verliep zeer vlot en het klikte meteen, tijdens het kennismaken met de wagen en het verkennen werd naast de nodige ernst ook plaats gemaakt voor het nodige amusement. Op zondag kwamen er spijtig genoeg in de eerste 2 rondes wat problemen aan te pas wat resulteerde in een iets wat ontgoochelend resultaat na halfweg koers, maar toen het euvel werd opgelost konden we het ritme omhoog trekken en 2 mooie tijden draaien wat resulteerde in een nog onverhoopte 3de plaats algemeen en voor mij de prijs van eerste Moorsledenaar. Bij deze wil ik Tim bedanken voor de stuurmanskunsten maar ook voor de fun die we samen gehad hebben in het weekend, alsook mijn sponsers, Team Floral en Bernd voor de mooie geste."

Laatst aangepast op Donderdag, 17 maart 2016 20:04
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws