Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren zegeviert in Aarova Rallysprint Oudenaarde

Geschreven door  Sep 11, 2016

"Vroeger geschakeld om de motor te sparen"

De 2de editie van de Aarova Rallysprint van Oudenaarde bleef spannend tot de allerlaatste meters, want leider Vincent Verschueren kende de ganse dag problemen met de temperatuur van zijn Skoda-motor. In de slotronde kwam de groene Skoda Fabia R5 opnieuw met een kokende motor aan de finish, maar de algemene overwinning van Vincent Verschueren en Geert Broeckaert kwam niet meer in gevaar.

"De motor van de Skoda is beresterk. We hebben de ganse dag problemen gehad met de temperatuur van de motor en ik heb bewust vroeger geschakeld om de motor minder te belasten, maar het is duidelijk dat de motor gereviseerd moet worden voor de Condroz Rally," aldus de piloot uit Zingem die vorig jaar nipt naast de overwinning greep voor eigen publiek. "Vorig jaar verloor ik de wedstrijd door een foutje op de eerste proef. Deze keer werkte ik vier keer een feilloze proef af."

Melissa Debackere leek lange tijd op weg naar de tweede plaats, maar ze schoof met haar Skoda van de baan in de derde ronde, toen het plots regende. Op de kasseien, in de voorlaatste bocht, ging het fout. Daardoor schoof Tim Van Parijs op naar de tweede plaats. De plaatselijke Porsche-piloot moest in de slotronde wel maximaal aanvallen om zijn kameraad Pieter Tsjoen af te houden. "Het was heel nipt in de allerlaatste flauwe linkse op de kasseien. Ik heb alle hoeken van de baan gezien, maar het ging net goed. En, het heeft geholpen. We hebben Pieter met 1" geklopt! Mijn doel was het podium en dat is gelukt. Schitterend om met drie streekpiloten op het podium te staan," lachte Van Parijs.

Voor Pieter Tsjoen, die op 41"8 eindigt, nadat hij op de openingsproef 52" verloor, was de derde plaats een mooie troostprijs na zijn pech in de openingsronde. Hoewel hij zijn makker Van Parijs liever had verslagen. "Ik heb er hard voor geknokt, maar we verloren de wedstrijd op de eerste proef. Daar viel de motor stil in de haarspeld, blijkbaar door een elektronische ingebouwde veiligheid omdat ik even de maximale turbodruk had bereikt. En in de regen ging ik nog eens rond in dezelfde haarspeld. Maar, we hebben ons wel geamuseerd," vertelde Pieter.

Steve Becaert stuurde zijn Mitsubishi Lancer EvoX, als eerste niet-streekpiloot, naar een prima 4de plaats: "In de regen hebben we iets teveel tijd verloren, maar uiteindelijk had ik geen plaatsen kunnen winnen. Als je ziet wie er voor ons is geëindigd, dan ben ik super tevreden," vertelde hij. Geoffrey Vanderschelden sloot zijn debuut met de DS 3 R5 van J-Motorsport af op de vijfde plaats. Opdracht volbracht. "In de regen, toen we op harde slicks stonden, maakte ik een schuiver achterwaarts tegen de strobalen. Zonder dat foutje had ik misschien de vierde plaats kunnen pakken, want we stranden op 3"56 van Becaert. Ik heb nu wel gemerkt dat de Fiesta R5 waarmee ik vorig jaar in Kortrijk reed makkelijker te besturen is dan deze Citroën."

Rudy Bouvart sloot een knap debuut in Oudenaarde af op de 6de plaats met zijn beproefde Toyota Celica GT-Four, al had hij met zijn 4x4 amper 2"8 voorsprong op Andy Lefevere, die overtuigend de snelste was in Historic met de BMW 323i die hij mocht testen. Na drie proeven stond Lefevere zelfs op de 5de plaats algemeen, maar in de slotronde moest hij logischerwijze plooien voor de 4x4's van Vanderschelden en Bouvart. "Ik ben het nog niet verleerd," genoot de piloot uit Roeselare die jarenlang het spektakel verzorgde met BMW M3's. "Ik heb gisteren de BMW thuis afgesteld en met deze afstelling ging het prima."

Jochen Claerhout stuurde zijn Porsche 997 GT3 naar een knappe 8ste plaats, vlak voor Paul Lietaer, die op de eerst proef een 15-tal seconden liet liggen door een klein foutje en die kloof niet meer kon dichten op Lefevere. Stefaan Tjoens sloot de top 10 af en daarmee was de Subaru-rijder erg blij, want hij scoorde belangrijke punten voor het VAS-rallykampioenschap. Zijn grootste titelrivaal, Brecht Hoorne, moest opgeven.

Onze foto's hier!

Laatst aangepast op Zondag, 11 september 2016 20:54
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws