Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vol huis voor 6u van Kortrijk

Geschreven door  Nov 18, 2016

150 deelnemers voor 24ste “6 uren van Kortrijk”
WRC’s tegen armada R5-wagen

Autostal Groeninghe kan voor de 24ste editie van de “6 uren van Kortrijk” opnieuw een uitermate attractief deelnemersveld voorschotelen, zowel kwantitatief maar vooral kwalitatief. Niet enkel de rallyliefhebber, maar alle Kortrijkzanen zullen op 26 en 27 november opnieuw aan hun trekken komen.

Dat de “6 uren” een sterk merk blijft in de regio, maar ook ver daarbuiten, werd eind oktober bewezen bij het openstellen van de inschrijvingen. In geen tijd werd de 120 beschikbare plaatsen op de deelnemerslijst ingevuld. De organisatie heeft er alles aan gedaan om dat aantal op drijven en op die manier zo veel mogelijk teams gelukkig te maken, zonder de veiligheid en de timing in het gedrang te brengen. Uiteindelijk werd de limiet gesteld op 150 deelnemende teams. De eerste 120 betalende inschrijvingen verkregen automatisch startrecht. De andere plaatsen zijn ingevuld met onder andere rijders die nog een kampioenschap te verdedigen hebben en buitenlanders.

Autostal Groeninghe kan voor het vierde jaar op rij uitpakken met een ongemeen mooi startveld dat zich nu al aankondigt als een strijd tussen de WRC’s van Didier Duquesne, Yves Bruneel en Fredericq Delplace en armada R5-wagens. Er zijn maar liefst negen van die wagens van de nieuwste generatie ingeschreven. Met Claudie Tanghe, Vincent Verschueren, de nummer drie van BK 2016, en de reeds genoemde Didier Duquesne brengt Autostal Groeninghe bovendien de drie jongste winnaars aan de start, maar ook RC4-kampioen Steven Dolfen (Peugeot R2), VAS-kampioen Stéve Bécaert, (DS3 R5) en recordkampioen Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) zullen aanwezig zijn, net zoals de Nederlandse kampioen Jasper Van den Heuvel (Mitsubishi Evo X) en zijn spectaculaire landgenoot Hans Weijs (BMW M1). De “6 uren” is ook de slotmanche van het internationale FIRC-kampioenschap dat een dozijn Britten naar Kortrijk lokt, en van de fel gewaardeerde Ford Pinto Cup.

RPR en Sociale Media

De rally zal integraal te volgen zijn via RPR Rally Radio (96,9 FM) en via Facebook en Twitter. Vorig jaar legde de “6 uren” de lat qua live-verslaggeving op sociale media een pak hoger. Het is de ambitie om dit jaar minstens even goed te doen en op die manier iedereen op de hoogte houden van alle info uit Kortrijk, de gloednieuwe regroup in Zwevegem en uiteraard van op onze hertekende proeven.

Animatie

Zoals gekend zal het “heetste” DJ-duo van Vlaanderen en ver daarbuiten 2EMPRESS de show op zaterdag verzorgen met een korte set in Moeskroen en een full set in Kortrijk vanaf 21u.
Maar dat is niet alles. Op zondag 27 november vanaf 11u geeft het vermaarde driftteam Falken, dat onder meer de Europese kampioen in huis heeft, een show op KP Moeskroen, op de site Lavano. De driftkikkers zullen een half uur lang zorgen voor een uitgerookte show van jewelste.

Veiligheid

Mogen we de toeschouwers vragen om de aanwijzingen van de stewards nauwgezet op te volgen, voor een goed en veilig verloop van de rally. We willen ook met aandrang vragen om respect te tonen voor het eigendom van de omwonenden en de gewassen.
We stellen zelf alles opnieuw in het werk om de veiligheid te garanderen. Naast de steun van de politie- en brandweerzones en de medische teams, zet Autostal Groeninge opnieuw een helikopter in. Er wordt ook opnieuw beroep gedaan op de live-tracking van de veiligheidswagens dankzij het innovatieve GPS-systeem van GeoDynamics.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws