Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

J-Motorsport met Bergkvist in WRC-2 in de Rally van Finland

Geschreven door  Jul 26, 2016

Emil Bergkvist: "Ik voel me goed op dit terrein"

De zomervakantie was kort voor J-Motorsport. Amper drie weken na de Rally van Polen is het team al aanwezig in Finland voor de volgende manche van het Wereldkampioenschap. J-Motorsport brengt er immers een DS 3 R5 aan de start voor de jonge Zweed Emil Bergkvist. "We hadden deze maandag een testdag gepland om Emil in de best mogelijke omstandigheden aan de start te brengen in het kader van zijn programma in WRC-2," vertelt Frederic Miclotte, mede-eigenaar van J-Motorsport, samen met Jourdan Serderidis. "We zijn blij dat we een interessant testparcours hebben gevonden. Een testbasis die heel representatief is voor wat Emil eind deze week te wachten staat."

De jonge Zweed is enkele dagen voor de start van deze prestigieuze afspraak bijzonder enthousiast: "Ik heb nog nooit deelgenomen aan de Rally van Finland, maar wel aan enkele andere rally's in dit land. Ik kijk uit naar deze snelle proeven. De testdag maandag is goed verlopen. Ik denk dat we een goede 'set up' hebben gevonden. Dat was ook het geval in Polen, waar ik heel tevreden was over onze eerste chrono's. Helaas werden we daar gestopt door een motorbreuk. Dat zijn de risico's van gemotoriseerde sporten. Ik voel me goed. Ik ben klaar voor deze uitdaging. Een doel voorop stellen is toch moeilijk. We moeten in de eerste plaats finishen want dat is de enige manier om punten te scoren. We zouden heel blij zijn met een plaats in de Top 5."

"De problemen van Polen hebben ook een positief gevolg," vervolgt Fred Miclotte. "Emil zal in Finland met een nieuwe motor rijden. Ik voel dat hij klaar is voor een grootse prestatie. Zoals alle Scandinavische piloten, voelt een Zweed zich altijd uitstekend op proeven die verreden worden aan erg hoge snelheden."
De Rally van Finland begint op donderdag met de shakedown in de voormiddag en een showproef van 2,3 km 's avonds. Van vrijdag tot zondag staan er 23 klassementsproeven op het programma, gekenmerkt door vele jumps. De finish is voorzien zondag om 14h26 in Jyväskylä. Maar liefst 26 deelnemers, van de in totaal 67 deelnemers, zijn ingeschreven in WRC-2.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws