Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

J-Motorsport tevreden terug uit WRC Duitsland

Geschreven door  Aug 23, 2016

Jourdan Serderidis: "De laatste was mijn beste proef"

We kunnen niet spreken van een indrukwekkende prestatie, maar Jourdan Serderidis is toch heel tevreden over zijn deelname aan de Rally van Duitsland, de negende manche van het Wereldkampioenschap Rally.
"De grootste opluchting is dat ik eindelijk een wedstrijd van het Wereldkampioenschap uitgereden heb zonder een beroep te moeten doen op een herkansing," vertelt de baas van J-Motorsport, die in Trier en omstreken werd genavigeerd door zijn vennoot Fred Miclotte. "In tegenstelling tot heel wat andere piloten heb ik alle valstrikken kunnen ontwijken. Onze DS 3 R5 functioneerde uitstekend. We hadden niet het minste probleem. De evolutie, die we voor het eerst gebruikten, is blijkbaar een flinke stap vooruit op het vlak van de bedrijfszekerheid. Tot slot hoopte ik op een Top 15 in het erg competitieve WRC2 en het werd uiteindelijk een 14de plaats."

Jourdan is ook blij dat hij eindelijk de fameuze Panzerplatte ontdekte, een proef op een militaire basis waar schietoefeningen met tanks worden gehouden. "Het is spijtig dat we deze marathonproef van 40 km slechts één keer hebben kunnen rijden. Mijn eerste doel was niet lek te rijden. Uiteindelijk was ik te voorzichtig. Ik had meer moeten aanvallen. We verloren daar een halve minuut. Maar, dat is niet erg. Ik ben niet bij de besten, maar ik leer wel veel. Ik heb progressie gemaakt op bepaalde technische aspecten en ik weet hoe ik nog vooruitgang kan boeken. Je moet rijden om te leren. Ik ben blij dat ik de rally heb afgesloten met mijn beste proef. Op de Power Stage voelde ik me goed en heb ik voluit aangevallen."

Helaas was de jonge Amaury Molle minder gelukkig, want hij moest twee keer opgeven met een kapotte aandrijfas op zijn Opel Adam Cup, telkens op de eerste proef van de dag. "We begrijpen het niet," vertelt Fred Miclotte. "We weten niet waar het probleem vandaan komt. We hebben Opel Motorsport gevraagd het te onderzoeken. Natuurlijk zal Amaury een compensatie krijgen."

De jonge Zweed Emil Bergkvist moest forfait geven wegens een gebrek aan budget. Hij was wel aanwezig in Duitsland om J-Motorsport aan te moedigen. "'Hij zit een beetje in een impasse, maar we gaan hem helpen om zo snel mogelijk terug te keren," besluit Jourdan Serderidis, die van de gelegenheid gebruik wenst te maken om Stéphane Lefebvre en Gabin Moreau een spoedig herstel toe te wensen na hun zware sortie op de Panzerplatte.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws