Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sven Smeets benoemd tot nieuwe directeur van Volkswagen Motorsport

Geschreven door  Aug 30, 2016

Ter gelegenheid van de Rally van Duitsland nam Jost Capito afscheid van Volkswagen Motorsport en dit na het Wolfsburgse merk naar drie wereldtitels te hebben geloodst in het Wereldkampioenschap Rally bij zowel constructeurs als piloten.

Nu de Duitser heeft beslist een andere uitdaging aan te gaan (bij McLaren in de Formule 1), komt de functie van directeur van Volkswagen Motorsport vrij. Uitstekend nieuws want deze functie zal vanaf 1 september worden ingevuld door een Belg! Op 44-jarige leeftijd maakt Sven Smeets een mooie promotie bij de Duitse constructeur.

Na een carrière als copiloot van Freddy Loix en later François Duval (met wie hij in 2005 de Rally van Australië wist te winnen), ruilde de Limburger van kamp. Eerst bij Citroën en sinds 2012 bij VW Motorsport. Hij begon er als teammanager van het WRC-team om vervolgens de taak op zich te nemen van sportief directeur. Nu komt hij dus aan het hoofd van de competitie afdeling van een van ’s werelds grootste autoconstructeurs. Deze charmante persoonlijkheid zal de leiding hebben over alle autosport gerelateerde zaken van het merk, met uiteraard het WRC als hoofddoel.

Ook ingenieur François-Xavier Demaison wisselt van functie en wordt technisch directeur van VW Motorsport, wat betekent dat de “vader” van de VW Polo R WRC zich in de toekomst niet enkel meer over het Wereldkampioenschap Rally zal ontfermen. Net als Sven Smeets treedt ook hij toe tot het managementcomité van VW Motorsport, iets wat ook het geval is voor Donatus Wichelhaus, verantwoordelijke voor de ontwikkeling van de motoren. De overige leden van het comité zijn Andre Dietzel (hoofd Communicatie en Marketing), Matthias Meyer (Atelierverantwoordelijke) en Eduard Weidl (verantwoordelijk voor de klantenafdeling).

“De Belgian VW Club heeft steeds uitstekende contacten onderhouden met Sven Smeets en wil hem dan ook graag feliciteren met zijn nieuwe functie”, aldus een tevreden Charles-Henri Bonnet, de voorzitter van de Belgian VW Club. “Sven is een briljant, erg intelligent persoon die bovendien een grote luisterbereidheid toont. Ik ben er zeker van dat hij een uitstekende directeur zal zijn voor VW Motorsport! Het feit dat hij Belg is, verandert dan wel niets aan onze professionele relatie, maar Sven kent natuurlijk de het reilen en zeilen van de autosport in ons land. En dat zal vanzelfsprekend geen nadeel zijn! Wij zullen alles in het werk stellen om ook in de toekomst de promotie van het merk Volkswagen door middel van autosport te verzekeren. Sven weet dat hij zal kunnen rekenen op de Belgian VW Club, die op 18 november van vorig jaar 50 kaarsjes mocht uitblazen en die sinds 1965 een hoofdrolspeler is in de Belgische autosport. In het jaar dat ook VW Motorsport zijn 50ste verjaardag viert, zijn wij heel fier partner te kunnen zijn van zo’n instituut.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws