Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

J-Motorsport aan de finish in de Rally van Australië

Geschreven door  Nov 22, 2016

Jourdan Serderidis: "Ongekend driftplezier..."

Jourdan Serderidis, een man die altijd zin heeft in een nieuwe ontdekking en uitdaging, nam vorig weekend, samen met Frédéric Miclotte en hun team J-Motorsport, deel aan de Rally van Australië, de laatste manche van het Wereldkampioenschap 2016. Het resultaat op zich, een 23ste plaats met hun DS 3 R5, zegt misschien niet veel, maar ze waren wel een van de weinige privé-teams die de verplaatsing maakten vanuit Europa om deze uitermate veeleisende wedstrijd te rijden.

"Helaas kenden we twee technische problemen, die ons maar liefst 32 minuten straftijd hebben gekost. En dat meteen tijdens de eerste dag. Alle hoop op een goed klassement was verkeken," vertelt Jourdan Serderidis. "De uitlaatcollector scheurde en door de hitte smolten de kabels die een sensor van stroom moesten voorzien. We moesten opgeven en de volgende dag opnieuw starten via 'Rally2'. Zondag moesten we anderhalve proef afwerken met de versnellingsbak die in tweede versnelling geblokkeerd was door een kapotte bedieningskabel. Zonder die problemen hadden we in de buurt van de Top 15 gestaan."

Toch is Jourdan tevreden over zijn verplaatsing: "Het is een droom om een manche van het Wereldkampioenschap te kunnen rijden in een dergelijk land. Een heel andere wereld. Het was een mooie combinatie van avontuur en competitie. Een grote uitdaging. De organisatie is eerder op zijn Brits. Maar, de sfeer is uitstekend. Ik heb me in elk geval goed geamuseerd. Ik heb gedaan wat ik kon, rekening houdend met mijn beperkte ervaring op onverhard. Het probleem is dat deze rally bijzonder veel blinde bochten bevat. Ik heb een goed notasysteem, maar om het volste vertrouwen te hebben in de nota's, moet je absoluut zeker zijn dat de nota's heel precies zijn. Na twee passages om te verkennen, is dat moeilijk. Maar, ik heb veel rijplezier beleefd. Het gevoel te driften en te glijden op onverhard, dat is onbeschrijfelijk. Bovendien scoorden we 10 punten in het WRC2-kampioenschap."

Jourdan wil ook zijn mensen van J-Motorsport bedanken: "De mecaniciens hebben erg knap werk geleverd. We hadden geen reserve uitlaatcollector, want je kan niet alles meenemen. Ze hebben de collector perfect gelast zodat we de volgende dag verder konden. Ze gaan altijd door. We zijn amper terug, maar ze zijn al weer hard aan het werk om de 6 Uren van Kortrijk voor te bereiden. Die wordt dit weekend verreden. We brengen een DS 3 WRC aan de start voor Yves Bruneel en een DS 3 R5 voor Steve Bécaert. En een week later zijn we op de Champion's Day met de DS 3 WRC."

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws